Dienstencheques

Een dienstencheque is een betaalmiddel met een financiële tegemoetkoming van de Vlaamse overheid. U kunt dienstencheques gebruiken om huishoudelijke diensten te betalen die door een erkend dienstenchequebedrijf worden uitgevoerd op privé-locaties.

Voordelen dienstencheques
veilig  -  eenvoudig  -  fiscaal aftrekbaar
flexibel  - betaalbaar  -  elektronisch


Hoe werkt het?
U kunt dienstencheques aankopen via Sodexo, de firma die zorgt voor de uitgifte van de cheques. U hebt de keuze tussen papieren of elektronische cheques, beide zijn 8 maanden geldig na aankoop. Papieren cheques krijgt u thuis toegestuurd, elektronische cheques komen terecht in uw elektronische portefeuille. Elektronische cheques zijn bijzonder handig qua opvolging, u dient enkel over een internet- en telefoonverbinding te beschikken. 

De papieren cheques zouden in de toekomst verdwijnen. Lees er hier meer over.

Wat kost het?
U betaalt €9 per dienstencheque en kunt daarvan 30% aftrekken van de belastingen, dit betekent dat u in werkelijkheid  dus maar €6,30 per cheque betaalt. Per jaar kunt u maximum 400 dienstencheques aankopen aan het tarief van €9. U kunt als gebruiker jaarlijks tot 500 dienstencheques aankopen, voor de laatste 100 cheques zult u een tarief van €10 betalen. Het maximum fiscaal aftrekbaar bedrag is momenteel
€1400 per persoon.

In tegenstelling tot andere dienstenchequebedrijven rekent WEL-care geen bijkomende verplaatsings- of administratiekosten.

Klik hier om meer te weten te komen over dienstencheques van het Vlaams Gewest. Of contacteer ons op onderstaande gegevens, wij leggen het graag aan u uit!


09 / 373 50 80    –   info@wel-care.be